Seneste nyt

Sjove spil kan gøre aftenen hyggelig Spar tid og energi med en effektiv plæneklipper
Disclaimer

Hvis du er forælder, er tid med stor sandsynlighed en mangelvare. Som forælder er der altid en lang række gøremål. Du skal både tage dig af børnene, hjemmet, arbejdet og dig selv – og sikkert også en masse andre ting! På den måde kan 24 timer i døgnet ofte føles som alt for lidt. Heldigvis er der råd for sagen. Du kan nemlig få nogen til at hjælpe med børnene.

Ved at hyre en barnepige, kan du få hjælp med børnepasningen. Det skaber ikke flere timer i døgnet, men det giver dig en hjælpende hånd, så du kan udnytte timerne mere effektivt. Læs mere om de mange fordele ved en barnepige i det følgende.

Sammensæt din egen pasningsform

Med en barnepige har du selv mulighed for at sammensætte den pasningsform, der passer bedst til din familie. Måske vil det hele gå bedre op, hvis du har en barnepige, der henter børnene fra skole eller institution? Eller måske er du mere på udkig efter en mulighed for at have mere tid til dig selv i weekenden?

Uanset hvordan din families pasningsbehov ser ud, har du mulighed for at sammensætte din egen pasningsform, når du hyrer en barnepige. Her det nemlig dig selv, der sætter rammerne for pasningen. Det kan være en stor hjælp, når du gerne vil have mere tid og overskud.

At finde den rette barnepige

Som forælder er dine børn det dyrebareste du har. Derfor ønsker du naturligvis heller ikke at overlade dem til hvem som helst. Tværtimod er det vigtigt, at du kan stole på barnepigen. Derfor er der også mange, der finder en barnepige i deres eget netværk. Det kan blandt andet være:

  • En pædagog fra institutionen
  • En bedsteforælder
  • En af dine venner
  • Naboen
  • Naboens ældre børn

Hvis du ikke selv kan finde en barnepige i dit eget netværk, har du også mulighed for at finde en barnepige online.

Platforme for barnepiger

I dag findes der flere platforme, der formidler kontakten mellem barnepiger på den ene side og så forældre på den anden. Her kan du finde en barnepige, der lever op til dine krav. Blandt andet kan du stille krav til:

  • Geografisk placering
  • Alder
  • Erfaring med børnepasning
  • Evt. pædagogisk uddannelse

På flere af platformene kræver de også, at barnepigerne uploader deres børne- og straffeattest. Det kan være grænseoverskridende at få en fremmede til at passe sine børn. Derfor er det betryggende for mange forældre at vide, at vedkommende har en ren straffe- og børneattest.

Hvis platformen ikke selv tager højde for det, kan du i stedet bede barnepigen om at medbringe attesterne til en eventuel jobsamtale.

Barnepiger kommer i mange forskellige varianter

Egentlig er begrebet ”barnepige” forældet. Det stammer fra gamle dage, hvor større piger ville tage sig af børnene. I dag kan en dreng eller mand lige så vel tage sig af børnepasningen. Eller det kan være en ældre person, der vil elske at være ”reservebedste”. Derfor kan du ofte også finde et bredt udvalg af forskellige mennesker, når du leder efter barnepiger online. Både i forhold til etnicitet, alder, køn og erfaring.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *